...

Dnevnik kampanje (XI. dan)

28.5.2024 (XI. dan)

Na biciklističkom putovanju od Bavarske do Münchena, Bojan je imao priliku vidjeti brojne dvorce, crkve i druge povijesne znamenitosti. To je regija poznata i po jakoj ekonomiji koja obuhvaća visokotehnološke industrije i automobilsku proizvodnju.

Iako naizgled različite, Hrvatska ima dosta gospodarskih i turističkih sličnosti s Bavarskom – od prirodnih ljepota do ponude lokalnih proizvoda. Kako u Bavarskoj možete posjetiti različite pivnice, tako u Istri turisti obilaze razne vinarije i uživaju u bogatoj kulturnoj baštini. Obje regije su poznate po proizvodnji visokokvalitetne hrane i pića, a jaka gastronomija i kulturno nasljeđe kao što je npr. Oktoberfest, može imati velik značaj u promociji lokalnih proizvođača.

Za jačanje veza među članicama Europske unije ključno je zauzimanje za zajedničke društvene standarde, ali i individualan pristup kroz zaštitu proizvoda s oznakom zemljopisnog podrijetla. Bojan u svom programu ističe važnost ekonomskog razvoja regija, te naglašava važnost u očuvanju tradicionalnih zanata i prirodnog nasljeđa.

Kako bi Europa bila percipirana kao izvor socijalne sigurnosti i prosperiteta za sve svoje građane, potrebno je osigurati minimalne standarde, ali ujedno i jednake šanse za sve članice. Povećanje broja oznaka zemljopisnog podrijetla izvornosti u Hrvatskoj donijelo bi pozitivan utjecaj na gospodarstvo i društvo, te brojne koristi lokalnim zajednicama.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.