...

Dnevnik kampanje (VII. dan)

24.5.2024. (VII. dan)

Sedmi dan kampanje je bio posvećen biciklističkoj vožnji dugoj 90 km. Od Frankfurta, financijskog centra s modernom arhitekturom, do Heidelberga koji privlači romantičnim šarmom i bogatom poviješću. Bojan je najveći dio dana proveo u prirodi, na dobro označenim i održavanim biciklističkim stazama kakve bi želio vidjeti i u Hrvatskoj. Prošao je kroz dolinu rijeke Majne i Neckar, prirodne krajolike koji podsjećaju na hrvatske pejzaže. 

Bojan se u sklopu svoje kampanje zalaže i za važnost autohtonih proizvoda koji su povezani s geografskim područjem. Polja, vinogradi i farme pored kojih je prošao, daju plodove po kojima je taj kraj poznat diljem Europe. U široj regiji možete pronaći proizvode koji su zaštićeni oznakama EU izvornosti, a iz regije Hessena, dolazi sir Handkäse koji je poznat u cijeloj Europi po svojoj teksturi i prepoznatljivim karakteristikama. 

Hrvatska ima mnogo proizvoda i plodova kojima bi oznaka zemljopisnog podrijetla osigurala razvoj ruralnih područja i lokalnih zajednica. Dalmatinska maraska bi s oznakom izvornosti potaknula ne samo proizvodnju i širu potrošnju, već i turizam, te doprinos održivosti lokalne ekonomije.  

Mnogi proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla imaju duboke korijene u našoj kulturi, tradiciji i načinu života. Zaštita tih proizvoda čuva naše kulturno i prirodno nasljeđe, te promiče raznolikost u gastronomiji i tradicionalnim zanatima. 

Zaštitimo naše blago – očuvajmo hrvatsku tradiciju i potaknimo lokalni razvoj! 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.