...

Dnevnik kampanje (IV. dan)

21.05. 2024 g. (IV. dan)

Osim biciklističkih staza, Bojan u sklopu kampanje testira i željeznički prijevoz. U Njemačkoj, sa širokom ponudom termina polaska, bira Inter City Express kojim kreće do Frankfurta. ICE vozi brzinom od 320km/h, dok vlakovi u Hrvatskoj u svom maksimumu dosežu 160 km/h. Poražavajuće je da jedna članica Europske Unije nema adaptirane željeznice, infrastrukturu i strojeve koje prate trendove. Prosječna brzina vlakova u Hrvatskoj je 60 km/h i iz tog razloga hrvatski građani moraju izdvojiti oko 6 h za put od Osijeka do Zagreba ili od Zagreba do Splita.

Moderna željeznica ne znači samo brži transfer s jedne lokacije na drugu, već i transportnu povezanost manjih mjesta. Rasterećenjem velikih gradova neminovan je i pad cijena nekretnina koje su u zadnje 3 godine poskupile preko svake mjere.

U svom programu, Bojan ističe važnost revitalizacije ruralnih područja i stvaranjem jednakih šansi za sve – u izboru mjesta stanovanja, školovanju, u izboru posla i mjestu rada. Ova inicijativa donosi potpuno novu željezničku infrastrukturu, uz dodatne ali i optimizirane željezničke rute te implementaciju brzih vlakova.

Brži vlakovi dugoročno bi doveli do stabilizacije tržišta zbog revitaliziranja dijelova zemlje koji su trenutno odsječeni. Povlačenjem sredstava iz Europskih fondova, Hrvatska bi dobila mogućnost da obnovi marginalne dijelove regije i kvalitetnom povezanošću omogući više poslovnih prilika za njene građane.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.