...

Dnevnik kampanje (III. dan)

20.05. 2024 g. (III. dan)

Na idućoj etapi bicikliranja Bojan je pokrio put od Aachena do Kölna, što je malo manje od 80 kilometara vožnje u jednom danu. Na svom putu prošao je kroz nekoliko belgijskih, nizozemskih i njemačkih sela, a na svom Facebook profilu  podijelio je svoje dojmove.

Izletišta i centri pulsiraju životom, a atmosfera u manjim mjestima odiše prosperitetom. U Aubelu, mjestu s oko 4.200 stanovnika, mnoštvo umirovljenika uživaju u aktivnom životu. Na trgovima se kupuju lokalni prehrambeni proizvodi, a ljudi komentiraju da su zadovoljni svojim mirovinama i uvjetima života. Druženje u zajednici i nabavka namirnica trebali bi biti dio svačije svakodnevice.  

Blagostanje u starosti ne bi trebalo biti luksuz, već pravo. U svom programu za Europski parlament, Bojanu je u snažnom fokusu dugoročna održivost životnih troškova i jednakost šansi za sve građane i građanke Hrvatske.

Sreća nije uvijek vezana uz velike gradove i raskošne životne stilove, već se nalazi u jednostavnim trenucima radosti i povezanosti s drugim ljudima, ali i kvaliteti života. Te slike otvaraju priču i za hrvatske umirovljenike, za važnost zajednice i podršku dostojanstvenoj starosti.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.